måndag 1 november 2010

Halloween!!

I lördags var de äntligen dags för våran årliga halloweenmiddag-fest =) Gick upp klockan sex för att börja med tårtan som totalt tog 11 timmar (bilder på alla bakverk finns på bakbloggen) och vi hade gott om tid på oss till att duka å göra maten osv. Riktigt gött att inte stressa ihjäl sig men andra sidan så har man ju bakat å förberett varje dag i en vecka så jag var jäkligt sliten ändå!
Strax före sex kom gästerna instaplandes förutom Dennis och Marie som var en halvtimma sena. Sen gick vi upp på vinden och där drog festen igång. Hade verkligen superkul hela kvällen och tom darlingen som var med för första gången tyckte de var mycket roligare än han trott ;) När natten närma sig och de andra skulle på puben så kände jag att jag inte alls orka, var så trött att jag nästan somna stående. Att jobba varje dag + dessutom att greja inför halloween varje morgon och sena kvällar och nätter för att hinna med och att baka 70 bakelser + våningstårta tar verkligen på krafterna även om de kanske låter enkelt. Var helt död kändes de som och nästa år kanske man borde ta semester på halloweenveckan för att inte behöva stressa och hinna med allt på en gång..

Så här såg de ut när vi hade dukat och gjort i ordning uppe på vinden :)
De köttfärsfyllda pumporna (piroger) som alla klagat på att de är för stora blev i år världens största trots att vi gjorde en degsats mindre och använde 1kg mindre köttfärs. Fattar inte vad som händer, måste vara mirakeljäst man köper nu för tiden ;)
Sötaste ungen helt klart :) Tredje gången han är med på årets roligaste dag så självklart är han van vid skräck och hemska människor ;)
Jag å syrran som anordnar festen varje år...
Första lekan har börjat å alla är koncentrerade hehe. En ordlek som går ut på att man ska skriva ner så många ord man kan göra av ett ord tex trick or treat så kan man få ut ord som rik och kritor...
Denna leken var absolut roligast att se på, alla ålar omkring för att smälla ballonger som vi fyllt med olika antal godisar som de ska fånga så många som möjligt av på viss tid :)
Havet stormar eller kast med pumpa =)
Åh så är de bollkastning i ett bollplank med olika hål som jag gjort själv ;) *nöjd*
Dennis fick gå bak å hämta några bollar imellanåt :)
Om någon var sjuk så var de bra men en doktor på plats =)
Mamma blev vinnare, i år igen :)
Darlingen hade sin egen bar där han sålde 4 olika drinkar för 10kr styck. Han hade rätt om att folk ville hänga i baren haha. Ni ser inte de på detta kortet men han har ställt fram en fåtölj så han satt så bra å kunde serva sina kunder hehe..
Årets halloweendrottning blev Marie och halloweenkung blev brorsan, de var alltså de som fått flest röstningar på bästa kostym :)
Senare på kvällen kom bröderna rutig upp hehe =)
Och ett gruppkort på alla utklädda som var med =) Synd att 7 stycken avbokade festen bara någon dag innan festen, riktigt tråkigt!!

Mer bilder läggs ut på Facebook istället, detta var bara ett litet utplock =)

Inga kommentarer: