söndag 27 mars 2011

Semestertrippen!

Har nu varit hemma i några dagar och tänkte nu berätta om hur vi haft det på resan.
Först stannade vi till i Trollhättan och gick inom några affärer, sen åkte vi vidare till faster Maries hus för att se hur de såg ut efter branden.

Har ju sett massa bilder på huset men att se de i verkligheten var verkligen inge roligt! Fyy vad hemskt!!
Å tänk att vid de bruna elementet på övervåningen sov Marie. Känns så himla olustigt att tänka på de - hon har verkligen haft tur som vakna och kunde kasta sig ut genom fönstret..
Å de fina nyrenoverade köket såg inte alls så fint ut längre :(
Trodde verkligen inte de var så här hemskt! Att en tvättmaskin kan skapa så mycket skada förstår jag inte...

Sen åkte vi vidare till farmor där även kusin Rikard var, de bjöd på fläskfile och potatisgratäng =) Efter nån timme kom pappa, bror Peter och Emmeli och farmor bjöd på en jättegod tårta :)
Efter de hade klockan redan blivit så mycket att de var dags att bege sig till varberg och leta upp våran stuga vi hyrt. Den låg jättefint till precis vid havet, synd bara att de var så mörkt när vi kom. Vi glömde ju ta med lakan så vi fick sova på ett täcke å ha ett täcke över oss i en enkel våningsäng. Kan säga att de var väldigt trångt med 2 stycken i en 90 säng och man kände nog varenda planka i ryggen! Vet inte hur många gånger jag vände mig eller hur många gånger jag kolla på klockan för att se att de bara var en kvart som hade gått sen sist hehe. Den natten var dryg. Gick upp tidigt och packa i ordning allt igen och for vidare till Ullared där de givetvis blev ett besök på Gekås och man blev några tusen fattigare..
Efter det åkte vi vidare till Lund och hälsa på Lasse och kalle :) Där har våren verkligen kommit! Var så mycket blommor överallt och inte en ända snöflinga på många mil. Hemma i arvika var de ju massa snö när vi åkte så de var verkligen mysigt att åka hit å få se att våren är på väg!
Tog en promenad genom lund med dom och sen lagade de mat till oss, klyftpotatis och lövbiff med olika kalla såser. Mycket gott :)
På kvällen åkte vi vidare till malmö där vi letade upp vårat hotell. På morgonen tog vi taxin till centralstation eftersom vi skulle ta tåget ihop med Lasse till Köpenhamn. Lasse satt redan på tåget och hade fixat biljetter till oss och meddelat att hon satt i sista vagnen, vagn nummer 14. Men när tåget kom å vi stod längst bak så såg vi att första vagnen hette vagn 14 så vi fick kuta för å kunna hoppa in i vad vi trodde var rätt vagn. Men vi såg ingen Lasse, ringde å var helt förtvivlad då vi inte kunde hitta varandra så vi fick hoppa ut och även hon å då var hon ju i sista vagnen. Fattar inte varför de har flera vagnar med samma nummer...!
Men efter 20 minuters väntan så kunde vi hoppa på nästa tåg allihopa och en halvtimma senare var vi i köpenhamn =)
Tog en promenad genom hela staden och fick se ytterligare massa vårtecken :) Kollade också in massa turistattraktioner såsom havsfrun, slottet mm..
En glad Lasse ;)

Alla uteserveringar hade pyntats med massa påskliljor, snart är de påsk :D
Vi tog även en tur in i christiania och herre guud är bara förnamnet det. Shit vilket ställe! Kändes skitskumt att vi normala människor ens få gå igenom deras "kvarter". Var riktigt obehagligt faktiskt men väldigt kul att se. De var förbjudet att ta kort också. Faster Anette berätta att hon varit där en gång på den gamla tiden då digitalkameror inte fanns å då hade de tagit ut hela filmrullen för henne bara för att hon tagit ett kort.
Fortsatte och strosa runt och på kvällen åkte vi tillbaks till hotellet i malmö och hämtade bilen för att sedan åka vidare till faster Anette.
Hennes adress fanns inte med i gpsen men vi tog en gata i närheten och körde vidare, hade tänkt jag skulle ringa henne när vi var framme men som tur var så ringde hon precis i rättan tid! ;) När vi förklara vart vi var så sa hon genast stanna och sväng till vänster sen var de bara raka vägen och efter 1 minut var vi framme hehe.
De hade lagat mat så vi fick tunna kotletter, klyftpotatis och bearnaisesås :) Väldigt smarrigt och trots att ingen av oss hade hunnit med att känna av hunger så var de väldigt gott med mat.
Dagen därpå hade Anette planerat en rundtur för oss och även kusin Iza blev med. Herre gud vad vi skratta efter alla tvärstopp, backningar till höger å vänster, tjafs mellan mor och dotter och flygandet över fartgupp som Anette tyckte att de inte varit där så länge - bara 8 år haha. Nej då har man nog inte lärt sig vart dom är hehe. Vi åkte iaf inom massa jättefina platser bla mellbystrand, båstad, utsiktstorn, gamla smala gränder mm.. Denna bilden ovan är från ett uthus i båstad där de satt upp skyltar med namn från alla båtar som sjunkits i havet intill. Fanns en hel del. Hängde även en krokodil, en haj och ett elefantöron i taket som var äkta.
Så bjöd de på fika och på kvällen fick vi stek, potatis och sås. Var jäkligt gott! Blev så mätt så man orka inte röra sig en millimeter, fast de var bara å försöka ta sig till soffan för där hade Anette planerat att vi skulle se på en film i 4,5 timme. Var faktiskt rätt okey film men lite väl långdragen.. Morgonen därpå så skulle vi åka till kusinerna i Vringstad där sista natten skulle bli. På vägen var vi tvungna att ta en omväg på 12 mil för att Christian ville se sveriges ända k märkta bilkyrkogård.
Är lite kul att se sånt men denna skrot var väldigt sliten, typ alla bilar var sönderslagna och den var inte alls så stor som dne vi har i töcksfors. Inte på långa vägar! Var tom så jag blev lite besviken. Hade trott de skulle vara mycket större..



En annorlunda toalett ;)

Sen åkte vi då vidare å hälsa på Jenny med familj. Kusin Jannike kom även dit och de vart en hel del tjejsnack hehe. Jenny bjöd även på mat - fläskfilegrillspett, bakpotatisklyftpotatis och vitlökskräm och till efterätt blev de hallon och passionfruktscheescake med 4 lager. Väldigt gott även detta :)
Morgonen därpå så åkte vi ganska tidigt till Jönköping där vi stannade till i lite butiker och sen var de raka vägen hem.. Den jobbigaste och längsta sträckan av alla! Trodde aldrig man skulle komma hem. Men de var väldigt skönt att komma hem och få sova i sin säng.
Borta bra men hemma bäst =)

Inga kommentarer: