lördag 9 oktober 2010

Otursfredag gånger 3!!

Igår skulle jag börja jobba klockan tre, satte mig därför i min bra´iga bil för att åka iväg. Men nej då, ingenting hände när jag vred om nyckeln mer än lite blöööuup ljud. Jahopp vad faan gör man då, stressad för å inte komma för sent. Inga grannar var hemma så jag ringde darlingen lite halvt hysterisk och han åkte från jobbet för att hjälpa mig. Ringde till jobbet för å säga att jag eventuellt blir lite sen men att jag kommer så fort jag kan.

Darlingen kom efter en kvart och startade min bil med startkablar å eftersom vi då inte visste vad problemet var så var han snäll (eller vad man nu ska tycka) och sa till mig att jag kunde ta hans bil så kunde han kolla mer på min bil senare för att lista ut vad som tagit ström (de visade sig sedan vara bagaget som stått upp och då har en lampa lyckas dra ur allt).

Jag gillar inte alls darlingens bil men bättre med en fungerande bil än ingen alls. Trodde jag ja! Han har ju automat och då tyker man ju att de ska vara lätt att köra men de var de inte. Man såg inte vilken "växel" man hade i eftersom de där lamporna bredvid spaken inte funka så man fick räkna steg, nr två ner är backen och nummer fyra är driven. Och så lyckades han ju å säga att de var en "växel" jag absolut inte skulle använda för då varvar man i sönder motorn. Kan ju säga att jag var väldigt orolig över detta hela vägen, hade jag rätt växel i eller inte. Men jag prata med han och de var okey att ligga mellan 2,5 till 3 varv och jag skulle märka om den varvade för mycket tyckte han...
När jag kom i den låånga tvåfiliga backen, där jag med min bil brukar dra om allihopa i dubbel hastighet kunde jag med denna sega volvo bara köra 70. Skickade till darlingen och tyckte att den bilen var skit och att den går som en traktor. Konstigt nog så har alla de volvo jag kört varit skitsega och jag kan säga att jag gillar INTE gamla volvo´sar!!
Aja de gick ju bra men de tog sin tid att komma upp i 90 men de var inga problem mer än att jag alltid fundera på om de var rätt växel.
När jag kom fram till strax före haganäset så var de en traktor och flera bilar i kö efter den så jag fick sakta ner och köra i 30 ganska länge. Jag skämta med darlingen och fråga hur långt innan man måste ladda för att komma om den med den sega bilen. Tillslut så var jag längst frma och de var min tur att köra om, tryckte gasen nästan i bott för att köra men märker att bilen inte flyger fram som min superbil gör å så fick jag möte längre fram så jag våga inte eftersom jag märkte att denna bil behövde tid. Efter en bra stund igen, andra bilar bakom mig hann att köra om massa bilar + traktor, så var det fritt en jättelång sträcka och jag tryckte platta i bott och skulle köra om och jag gasa, gasa och gasa men jag kom faan inte fortare än 40, de gick verkligen inte!! Undra vad den traktorföraren tänkte när en personbil försökt köra om han två gånger utan att lyckas, där har han väl något att berätat för familjen. Skämdes ju å la i mig bakom igen, tänkte att jag måste ha fel växel i så jag bytte men de blev inte bättre! Bilarna bakom mig börja blinka med helljuset å en stanna mig mitt i vägen å fråga vad faan jag höll på med. Men jag kände att något var fel, de gick ju verkligen inte att köra i 40 och nu hade bilen dessutom blivit ryckig och börja småhoppa. Stannade vid sidan om så alla fick köra om så provade jag att köra igen men nej bilen hade ingen kraft. Ringde älsklingen och sa att detta går faan inte. Så jag gjorde allt han sa å testade köra på ett annat vis och berätta hela tiden att nu kör jag i 20, 30, 30, 30, 34, 35 och efter någon minut å inte kommit upp i mer och dessutom så börja bil å rycka och hoppa ännu mer. Jag instämde att NÅGOT VAR FEL. De kändes som att de ska bli bensinstopp men de var full tank så jag sa att de kanske är bränslepumpen som ger sig. Vi fundera på hur vi skulle lösa detta, ska han komma och hjälpa mig och köra mig, tar ju en halvtimma-fyrtio minuter för han att åka dit och jag var andå bara några kilometer från jobbet så jag ringde chefen. Fick ställa ner bilen å så kom chefen och hämta mig, blev 40 minuter sen fast att jag precis innan jag såg traktorn tänkte att jag kommer ju till jobbet precis när jag börjar, men nej så skulle man nog heller inte tänka. Herre gud säger jag bara, vilken dag!! Var så jäkla ledsen, arg, irriterad och allt på en gång. Varför händer allt mig? Tycker de får vara bra med oförutsedda händelser nu!!

Min tre rätters som jag skulle få rök ju där iaf för älsklingen blev ju tvungen att hämta mig efter jobb och sen skulle vi ta hem skitbilen. Åt en pizza eftersom de kunde ta lång tid att få hem den. Jag sa till älsklingen att de skulel inte förvåna mig nu om den funkar utan problem när han ska testa den. Och gissa vad, så jävla störande men han kunde köra som vanligt, han körde så fort att jag inte klara komma i kapp han typ. Ja jag tycker inte att man ska köra så fort när de är kolsvart ute och de har hänt massa älgolyckor där de senaste veckorna.
När vi parkera hemma på gården så var jag nästan lite sur å tyckte de var rart att han kunde köra så men att jag inte kunde köra fortare i 40. Men han berätta att de inte var helt felfritt de hade tydligen hackat lite smått hela vägen fast de märkte ju inte ja som låg i bilen bakom. Så säger han att de är bränslepumpen som är kass, att den varit de länge så han måste byta den. Men de kunde han ju inte kläcka ur sig när jag som är tjej är lite smart och säger att de nog kanske är bränslepumpen. Nej han ville nog inte att jag skulle ha rätt hehe.. Jag känner mig duktig som visste såppas även om jag var väldigt irriterad...

Var massa bra program på tv´n också så vi gick inte å la oss fören 04.30. Var så pigg av dagens händelser så de hade inte gått att sova ändå. Nää nu måste jag kasta i mig en smörgås och dra på tupperwareparty, mitt första sådant. Oj vad gammal jag känner mig :D

Inga kommentarer: