fredag 29 juli 2011

Meline 4 veckor

Tänk att de idag redan är 4 veckor sen Meline föddes, kan verkligen inte förstå vart tiden tagit vägen. Man känner henne knappt men samtidigt så känns de som man känner henne. Tar väl tid att lära sig allt och det är fortfarande svårt att veta vad hon vill alla gånger men för de mesta går allt superbra =)
Var på bvc idag och hon har växt en cm från födseln och i genomsnitt har hon ökat med 188gram per vecka, idag väger hon 4025gram vilket är jättebra :-)

Detta gör hon vid 4 veckors ålder:
  • Ända sedan dag 3 har hon sovit hela nätter. Lägger sig mellan 21-23 och vaknar mellan 6-7 för att äta, somnar sen med en gång och sover till mellan 11-12. De senaste två nätterna har hon dock vaknat mellan 3-4 för att äta men har sen somnat om igen. Måste säga att jag är kanonnöjd med det då jag hört många vars bebisar knappt sover på nätterna..
  • Redan när hon var 2,5 vecka upptäckte vi att hon låg på mage och sov, vi visste att vi inte lagt henne på magen då det inte är bra och vi provla henne på rygg och bara nån minut senare så låg hon på magen igen. Nu har hon nog vänt sig från mage till rygg iaf tio gånger. Försöker stoppa grejjer runt om så att hon inte ska vända sig om..
  • Hon kravlar sig redan framåt då hon vänt sig på magen. Vågar inte lämna henne själv en sekund en gång. Bvc blev förvånad på 3 veckorskontrollen över hur hon kravla sig framåt på skötbordet. Vad var de vi sa tänkte väl vi ;)
  • Hon är jättestark i nacken, har väl varit det sen födseln men man behöver knappt hålla i huvudet. Lägger man henne på magen så lyfter hon upp huvudet själv...
  • Hon är även väldigt stark i benen och kan stå helt själv flera sekunder och som längst en minut, håller ju självklart i henne men man märker ju att hon står på egna ben.
  • Även i händerna är hon stark och kan greppa pappa Christians fingrar så hårt att när han lyfter fingrarna mot sig så följer hela hennes kropp med.
Tänkte skriva ett sånt här inlägg varje månad för att lätt komma ihåg vad som hänt från månad till månad..

Här kommer lite bilder vi tog igår :)




Inga kommentarer: