onsdag 26 november 2008

.::En dörrsida blir till::.

Förra helgen började Tony med att bygga om hans dörrsidor för att på plats med mer högtalare i dörren. Så han köpte in tunnt fleecetyg, polyester, bafflar, finspackel och slippapper så satte han igång med projektet. Här börjar han med att riva ut dörrsidan och skära i sönder den. Hans lillebror som gärna är med och tittar på är väldigt intresserad och tycker det ser roligt ut.

Sen skruvar han fast bafflarna där de ska vara och sprutar på med massa spraylim och lägger över fleecetyget. När den är dragen ser dörrsidan ut så här men den är långt ifrån klar.


Sen blandar man till polyester med härdare och penslar ut massa på fleecen. Detta gör sen att det stelnar och blir stenhårt. Väldigt kul och enkelt dessutom. Detta klarar väl vem som helst :)


När det stelnar ser det ut ungefär så här och det är dags att ösa på med finspackel över hela dörrsidan. Sen är det bara att slipa, slipa, slipa och slipa.


Tony slipade i flera, flera timmar och Tommy hjälpte också till utan att Tony ens visste något så vi blev ganska chockade när vi kom till garaget och fick syn på hur den hade förändras och helt plötsligt var någorlunda slät. Men fortfarande långt ifrån klar och Tony slipar och slipar så gott som hela helgen och nu är han helt skrynklig och förstörd i fingrarna.


Nu ser det någorlunda jämt och klart ut men det kvarstår fortfarande lite slipning längst ner vid kanterna men man börjar ana hur häftig dörrsidan kommer till att bli. Igår började han med andra dörrsidan och det blir minst lika mycket jobb med den. Sen när dom är helt färdiga så ska det lackas i samma färg som bilen och högtalarna ska byggas in. Så nu har han nog passerat 50000kr bara på ljud. Men fint blir det och ännu bättre kommer det till att spela :)


Inga kommentarer: