måndag 12 januari 2009

Trivagos veckotema - Strand


Många av spanjorerna lixom jag tycker att Platja De Fenals är Lloret De Mar´s finaste strand och det är nog en av de finaste jag någonsin sett. Stranden är väldigt ren och finkornig och är cirka 750 meter lång. Det var ofta väldigt mycket folk längst med stranden men ändå kändes det inte jobbigt eller knökfullt, det var väldigt behagligt att ligga på stranden eller gå längst med den precis vid vattnet som för övrigt var klarblå. Man såg ofta många åka vattenskidor, segla eller surfa på vattnet eller i vågorna. Det fanns också ett flaggsystem i vattnet så att man lätt kunde se om man får bada eller inte eftersom det var olika färger beroendes på hur mycket vågor eller ström det var. Nu minns jag inte vilka färger som betydde vad men om ni planerar ett besök hit så kan man säkert bara fråga någon annan eller se hur de andra gör.
På stranden kunde man hyra solstolar och parasoll, ville man inte hyra det så fanns det liggmadrasser att köpa för cirka 10kr som man bara rullade ihop när man skulle bege sig mot staden som ligger en kilometer undan, eller till hotellet Savoy som jag bodde som bara låg cirka 100 meter bort.

Runt omkring stranden finns det flera kiosker, restauranger, affärer, discotek och hotell. Det finns också en busshållsplats precis intill stranden där det går bussar varje kvart och det går också ett grönt minitåg som dagligen cirkulerar runt Lloret De Mar.
Om man står mitt på stranden och kollar åt vänster så ser man att vattenvågorna slår mot klipporna och på toppen av de fina klipporna fanns ett jättefint slott, och kollar man istället åt höger så ser man ett annat slott som heter Sant Joan, men man ser inte så mycket av slottet utan bara ett torn med en flagga på.Det fanns också flera turistbåtar som man kunde åka med till de andra stränderna runt omkring, tror det kostade cirka 30kr att åka till Santa Christina stranden och Tossa De Mar.
Det brukar också gå omkring en del duktiga konstnärer längst stranden som gärna målar av turisterna mot en billig peng. Rekommenderar verkligen ett besök till denna stranden!

2 kommentarer:

oumberligating sa...

Ja det skulle inte vara så dumt att vara på en strand i dag, även om det kanske inte är så varmt, om du tittar på min blogg så ser du en annan strand och den är frusen, sitter och grillar där förra veckan, man skulle kunna tro att den är tagen i vildmarken, på ett sett så är den det men sjön liger i Tyresta nationalpark två mil från Centrala Stockholm. Har idag bloggat in på av en slump tre bloggar med solvarma stränder trevlig som sag, trevlig och fin blogg du har, skriver dels från den här och sedan från en annan blogg om fysisk smärta www.jernsaxen.blogspot.com Ha det så bra mvh från Peter Olofsson!

Resa med Herbert sa...

Hej!

Ja Lloret de Mar har en lång härlig strand att promenera längs, men jag föredrar närbelägna Tossa de Mars stränder, mycket mindre men gemytligare. Även Tossa som ort är mycket behagligare, inte så mycket busliv som i Lloret.

Fortsatt skön vecka önskar jag dej
Solvarma Irene