tisdag 2 juni 2009

TUNISIEN-BILDER

Är svårt att välja ut bilder eftersom ni nog inte skulle gilla att man lägger ut varenda kort hehe.. Men har valt ut några så ni iaf får se hur vi haft det :)

Så här kunde en prutning se ut. Man satt i en ring och diskuterade priset. En lång process som tog lång tid jämfört när man bara går och handlar i vanliga butiker.

Ett gruppkort med våran man Alex (i röd mössa) som var så skön! Jävligt trevlig och superbra. Jobbade nästan dygnet runt på hotellet varenda dag och var så rolig och skämtade med oss hela tiden.

Några gånger när vi kom in på rummet så hade städerskorna gjort hjärtan av handdukar på badrummet och svanar på sängen. På detta kortet hade hon använt våra privata handdukar istället för hotellets vita som annars blev till svanar. Det konstiga var att Milla och Micke som bodde i rummet intill aldrig fick några svanar..?

Milla och jag i Port El Kantoui. En jättefin hamnstad med massa fina blommor och båtar.

Vi såg denna fågel sitta helt själv på en pinne utan någon i närheten så vi tog kort på dne och snabbt därpå dök det upp en man och satte den på Tonys axel så jag passa ju på att ta kort. Sen givetvis så skulle ju han ha 25kr för det. En regel är att de ska ha betalt för allt oavsett vad och dom säger aldrig till före utan det borde man veta.

Jag och Tony sitter och väntar på att piratbåten ska gå.

Här är piratbåten som vi åkte ut med på havet i 3 timmar. Kostade väl ca 75kr och då ingick lunch och man fick fiska och bada ute på havet en stund.

Vi hade inte med oss badkläder eftersom vi bestämde på plats att vi skulle ta denna så killarna fick fiska istället. Micke var den ända som fick en fisk och den var jätteful tyckte ja..

En liten del utav den stora båthamnen.

Mosken i Sousse. Här står en man i detta tornet 5 gånger om dagen och ber plus massa andra som då är inomhus längre ner i gården.

En dag var vi i Monastir och på vägen hem var det fin solnedgång och taxichaufören var supersnäll och stannade på flera ställen och bad oss gå ut och fota.

Här var vi i huvudstaden Tunis som jag absolut inte rekommenderar vita turister att åka till!! Dessa blå speciella dörrar fanns på många ställen och verkar vara väldigt vanliga för det fanns många sovenirer med just dessa dörrar.

En dag åkte vi på kameltur i öknen och denna bebisen fick också vara med.



Vi fick mata kamelerna med kaktusar i munnen men kamelmannen bröt av min i två och satte en mellan brösten som kamelen fick ta. Det var ganska obehagligt fast lite kul ändå..

Sen red vi iväg en stund igen.
Sen stanna vi till på ett ställe där vi fick se två damer baka traditionella tuniska bröd som vi fick smaka på med harissa och sallad i, efteråt fick vi melon. Denna turen var helt fantastisk och var absolut värd dom hundra kr det kostade för 3 timmar.
Hotellet hade en egen fotograf och vi prata med han en av de första dagarna eftersom han kunde ta kort vid soluppgångar och massa annat också då men vi var lite sugna på att ta kort på alla 4. Men då var man tvungen att gå upp halv 5 på morgonen och det kände inte våra killar för så det blev ingenting. Fotografen fråga oss typ varje dag om vi ville men vi sa nej och en dag var han ute på stranden och tog kort på massa så vi fundera på om han verkligen får ta kort eftersom han visar upp dessa på datan sen. Så tog han ju kort på mig, tony och milla och jag blev lite småirriterat och drog fram min kamera mest på skoj och klickade iväg några kort på honom och han gjorde massa miner och posade och sen sprang han fram med en gång och fråga om han fick titta på min kamera och sa att den verkligen var bra. Sen fick han ju se zoomobjektivet och han blev helt faccinerad och man skulle kunna tro att det inte finns såna i Tunisien så som han kolla, kände och provtog kort. Han fråga vad jag skulle ha för dom och ville gärna köpa dom hehe.. Men nejdå jag är mer än nöjd jag med :D

4 kommentarer:

Linda sa...

så flotte bilder du har tatt! skulle gjerne sett flere jeg da.. *hihi*

ser ut som om det er mye å se der da, og skulle gjerne tatt turen dit en gang selv :)

og det med at vaskehjelpen dekorerte med hånklærne kan være for at dere ga lite tips? det har vi gjort både i Thailand o i Egypt, o på begge stedene ble vaskehjelpen så takknemlig att de pyntet opp med svaner, blomster o.l

Milli sa...

Tack Linda :D Nej vi gav ingen tips/dricks förens dagen då vi åkte, då hade vi samlat på oss massa mynt som dom fick.. är därför jag tyckte det var så konstigt..

Ormis sa...

Ja det var jättefina bilder...man blir ju aningen sugen på en lite resa..men men värmland är också fint:)

jenny sa...

Gud vad avis man blir :( verkar som ni haft en underbar och härlig semester tänk om man ändå hade råd att göra något sådant... Man blir ju inte fet på mamma penning precis..

Hoppas allt ordnar sig för dig å att du snart mår bättre, lät som du var lite ledsen på ett tidigare inlägg.

Ha de så bra.

Kram kusin jenny